• Akcie 2018/2019

        • Začiatok školského roka

        • Otvárame nový školský rok  

               Dňa 3. septembra sa znova otvorili brány škôl, aby po dvojmesačnom oddychu nastúpili žiaci do školy plniť si svoje „školácke“ povinnosti. Inak to nebolo ani u nás v škole.

                Ráno o 8.00 hod. stáli nastúpení žiaci, rodičia, učitelia, aby sme spolu privítali nový školský rok. Najmilší a hádam aj najveselší zo všetkých boli naši prváčikovia, ktorí sa z príchodu do školy úprimne tešili. Sme veľmi radi, že nás svojou návštevou pri slávnostnom otvorení školského roka poctili hostia, ako pán starosta Cinobane Jožko Melicher, pani starostka Točnice Janka Ivaničová, pani predsedníčka Rady rodičov pri ZŠsMŠ Cinobaňa  Vlasta Piecková Beňová a nová zamestnankyňa Obce Cinobaňa, s ktorou budeme ako škola úzko spolupracovať, pani Ľubka Karmanová. Tá práve nahradila našu dlhoročnú spolupracovníčku a bývalú predsedníčku rady rodičov Silviku Očovanovú, s ktorou nás spája veľmi dlhá a príjemná spolupráca, za ktorú jej veľmi pekne ďakujeme.

                Nový školský rok začal aj s príchodom nových zamestnancov do školy a ako to býva zvykom, s niektorými sme sa aj rozlúčili, pretože svoj život posunuli iným smerom, odsťahovali sa... Medzi tými, ktorých sme privítali v tomto školskom roku je aj PhDr. Zuzana Štefancová, učiteľka angličtiny s bohatou pedagogickou praxou a začínajúci, ale zato plný elánu pán vychovávateľ ŠKD Peter Berky. Rozlúčili sme sa s p. vychovávateľom Vojtom Šerešom, ktorému ďakujeme za roky odvedenú kvalitnú prácu v ŠKD. Na materskú dovolenku odchádzajú dve zamestnankyne, a to asistentka učiteľa Zuzana Jančová a Mgr. Štefánia Eleková, učiteľka primárneho vzdelávania. Prajeme im v živote len krásne okamihy a dúfame, že keď im deťúrence podrastú, vrátia sa v plnej sile na svoje pracovné pozície.

                V školskom roku 2018/2019 máme na našej škole 204 žiakov v 13 triedach ZŠ a 38 detí v dvoch triedach MŠ. Otvorili sme 3 oddelenia ŠKD , kde je zapísaných 71 detí. Naďalej na škole pôsobia aj elokované  pracoviská ZUŠ z Lučenca – súkromná ZUŠ  a ZUŠ z Poltára. Naši žiaci majú možnosť prihlásiť sa do rôznych odborov – hudobných, tanečných, dramatických, hra na hudobnom nástroji... Okrem toho na škole pôsobí 19 krúžkov záujmovej činnosti, ktoré sú podporované finančne formou vzdelávacích poukazov a aj finančnou  pomocou zriaďovateľa. Sú to krúžky s prírodovedným, hudobno – folklórnym, technickým, športovým, tvorivým, dramatickým zameraním, kde si žiaci môžu nájsť svoje uplatnenie.

               V tomto školskom roku už prešli aj žiaci 4. a 8. ročníka svojím obsahovým zameraním do inovovaného školského vzdelávacieho programu, čím sa im zmenil učebný plán aj časová dotácia niektorých hodín. Všetky potrebné informácie si rodičia nájdu na stránke školy v sekcii „Dokumenty“ po schválení zriaďovateľom a Radou školy pri ZŠsMŠ Cinobaňa od 15.10.2018. V rámci inovovaného ŠkVP pribudli žiakom, ktorí majú špeciálne výchovno- vzdelávacie problémy hodiny na korekciu ich problémov vo vyučovacom procese, ktoré vychádzajú zo štátneho vzdelávacieho programu.

              Na škole sa zmenilo niekoľko vecí, ktoré ju pozdvihli na lepšiu úroveň. Nezanedbateľná je rekonštrukcia hygienických zariadení v základnej škole a rozsiahla rekonštrukcia v materskej škole, začo sme vďační iniciatíve nášho zriaďovateľa – Obci Cinobaňa. Snažíme sa zlepšovať podmienky v našej škole skrášľovaním areálu, ale aj interiéru, veľký kus kvalitnej práce odvádzajú zamestnankyne školskej jedálne, technickí zamestnanci školy, ale aj zamestnankyne administratívnej zložky. Samozrejme nesmieme zabudnúť na výchovno – vzdelávací proces a pedagogických a výchovných zamestnancov v ZŠ aj v MŠ.  Činnosti naplánované na tento školský rok sú rôznorodé – zapájanie sa do  súťaží, organizovanie akcií v škole, exkurzie, práca na projektoch, zapojenie sa do ďalšieho ročníka výchovno – vzdelávacieho programu Zelená škola...

          PaedDr. Ľubica Machavová

          Textové pole: PaedDr. Ľubica Machavová     Záverom si už len zaželajme navzájom, aby tento školský rok bol úspešný pre všetkých .